Splošno

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina Zlatarna Muršič (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo samostojno podjetje Zlatarna Muršič, Grega Muršič s.p., Litijska cesta 38, 1000 Ljubljana, (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji prav tako veljajo za naročila oddana preko e-pošte, telefona ali uradne Facebook strani trgovine in se z oddajo naročila sprejmejo.

Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki je v obliki njegove elektronske pošte, ter geslo, ki ga določi obiskovalec sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Barva izdelka na sliki se lahko razlikuje od dejanske barve izdelka.

1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti storitev oz. blaga,
  • dostopnost artiklov,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
  • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo stroške prevoza, način plačila in dostave.

2. CENE

Vse cene so v evrih in vsebujejo 22% DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Ponudnik si pridružuje pravico do sprememb cen izdelkov brez predhodne najave. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov pakiranja in poštnine.

3. POSTOPEK NAKUPA

V spletni trgovini Zlatarna Muršič uporabnik izbere izdelek, označi barvo (če je mogoče) in velikost izdelka ter klikne na povezavo »V košarico« in nato »Na blagajno«.

Izdelek se avtomatsko prenese v košarico in uporabnik lahko nadaljuje z naročilom. S klikom na ikono košarice uporabnik vidi dodane izdelke in jih lahko po želji odstrani iz košarice.

Če želi uporabnik zaključiti z nakupom, klikne ikono »Na blagajno« in nato na ikono »Nadaljuj z naročilom«. Uporabnik se mora ob prvi prijavi registrirati in vpisati potrebne osebne podatke, če je že registriran, pa se mora prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom. Uporabnik izbere način plačila, dostavo za podjetje opravlja Pošta Slovenije d. d.

Po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov avtomatsko SPOROČILO, da je njegovo naročilo sprejeto s podrobnostmi naročila. Uporabnik bo po elektronski pošti prav tako obveščen, ko bo njegovo naročilo poslano.

V kolikor želi uporabnik naročilo spremeniti ali v celoti preklicati, lahko to stori preko elektronskega naslova info@zlatarnamursic.si kadarkoli preden bo njegovo naročilo odpremljeno.

4. NAČIN PLAČILA

Pri prvem nakupu nad 80 € si pridržujemo pravico do zahteve plačila po predračunu.

4. 1 Plačilo po povzetju

Naročeno blago plača kupec po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljavcu. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk nakita je Pošta Slovenije, d. d., ki kupcu ob prevzemu zaračuna provizijo za vplačilo kupnine in sicer 1,05 € na odkupnino v vrednosti do 98 €, 1,07% na odkupnino v vrednosti od 98 € do 501 € in 5,36 € na odkupnino v vrednosti nad 501,00 €. V kolikor stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu.

V kolikor se kupcu kljub enkratnemu neprevzemu paket v skladu z medsebojneim dogovorom ponovno pošlje s plačilom po povzetju in ga kupec ponovno ne prevzame, mu bomo zaračunali stroške, povezane z neprevzemom, saj to dejanje smatramo kot namerno povzročanje poslovne škode ponudniku.

4. 2 Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)

Kupec prejme v elektronskem sporočilu predračun s podatki o naročilu in podatki za nakazilo plačila na bančni račun ponudnika. Naročilo bo odposlano po prejemu plačila.

5. DOBAVNI ROK

Zaloga objavljenih artiklov niha dnevno. Za izdelke na zalogi je dobavni rok 1 – 3 dni, za ostale kot je navedeno pri izdelku. Če kupec želi izdelek na zalogi v drugi barvi ali velikosti, se dobavni rok ustrezno podaljša. V primeru, da naročite izdelek, ki ima daljši dobavni rok od ostalih naročenih izdelkov, bo naročilo poslano, ko bodo pripravljeni/na voljo vsi izdelki oz. je možno tudi po dogovoru v primeru, da stranka plača večkratne stroške poštnine.

V primeru, da artikla ni na zalogi pri dobavitelju, vas o tem obvestimo preko email-a, določimo razumen rok dostave blaga, ali naročilo prekličemo.

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in so za vsak posamezni artikel navedeni v opisu izdelka. Dobavni roki veljajo od datuma potrditve naročila. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik uporabniku pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

6. STROŠKI DOSTAVE

Cene artiklov ne vključujejo stroškov pošiljanja in dostave. Stroški pošiljanja in dostave za nakit znašajo 3 €. Pri enkratnem naročilu nad 90 € je dostava brezplačna. Dostavo za ponudnika opravlja Pošta Slovenije d. d., ki kupcu ob prevzemu zaračuna provizijo za vplačilo kupnine in sicer 1,05 € na odkupnino v vrednosti do 98 €, 1,07% na odkupnino v vrednosti od 98 € do 501 € in 5,36 € na odkupnino v vrednosti nad 501,00 €. V kolikor stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu. V primeru plačila po predračunu provizije za vplačilo kupnine ni. V kolikor niso vsi naročeni izdelki dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadne dostave ponudnik.

Ponudnik krije stroške pošiljanja pri enkratnem naročilu nad 90 € (brez stroškov pošiljanja).

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe/nakupa tako, da v štirinajstih (14) dneh od prejema pošiljke ponudniku sporoči z izpoljnjenim obrazcem o odstopu pogodbe na elektronski naslov info@zlatarnamursic.si ali po navadni pošti, blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži, priložena mora biti kopija računa. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov odstop od pogodbe/nakupa ni možen. Vračilo blaga ponudniku v štirinajstih (14) dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. PONUDNIK NE SPREJEMA POŠILJK NA ODKUPNINO! Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30) dneh po prejemu vrnjenega blaga. Kupcu bo kupnina vrnjena izključno na njegov transakcijski račun.

Fizični osebi bo kupnina vrnjena izključno na TRR fizične osebe. V kolikor je oseba pravna in je bilo plačilo izvedeno iz TRR pravne osebe, bo kupnina vrnjena izključno na TRR te pravne osebe.

7.1 Odgovornost naročnika v primeru nedviga paketa

V kolikor naročnik paketa ne dvigne, nastanejo stroški dvojnega pošiljanja. Na ta način naročnik odstopi od pogodbe, a je kljub temu dolžan pokriti stroške vračanja paketa skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2 43.č člen alineja 6). Tako stroški pošiljanja odpadejo na pošiljatelja, stroški vračanja paketa pa na naročnika. Višina teh stroškov je odvisna od dimenzije in teže paketa. V kolikor naročnik paketa ne dvigne, bo prodajalec v roku 5 dni od prejetja vrnjenega paketa, izdal naročniku račun v višini stroškov vračila, skladno z ceniki dostavnih služb (Pošta Slovenije).

8. MENJAVA BLAGA

Uporabnik ima pravico do menjave naročenega blaga natanko tako, da v štirinajstih (14) dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči menjavo blaga na elektronski naslov info@zlatarnamursic.si, blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži, priložena mora biti kopija računa, v nasprotnem primeru vam blaga ne moremo zamenjati. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov menjava ni možna. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik. V kolikor ponudnik ni v stanju v roku tridesetih (30) dni od prejema neustreznega blaga dostaviti nadomestno blago, se zavezuje k vrnitvi kupnine.

9. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil, vendar kljub redni kontroli podatkov uporabnika ni mogoče popolnoma zaščititi. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške in/ali strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

10. PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. l. RS, št. 43/2004). Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila/vračila/menjave, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Reklamna elektronska (e-mail) in tekstovna sporočila (sms) morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Za odjavo od prejemanja novic preko e-maila mora uporabnik poslati e-mail na info@zlatarnamursic.si.

11. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

12. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@zlatarnamursic.si ali po klasični pošti na naslov: Zlatarna Muršič, Grega Muršič s.p., Litijska cesta 38, 1000 Ljubljana. Ponudnik mora v petih (5) dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani.